DISC training

Inzicht in eigen gedrag en het effect op de ander

Het DISC-model is een veel toegepaste en makkelijk te begrijpen methode dat inzicht geeft in het gedrag van mensen. Het geeft niet alleen inzicht in het eigen gedrag, krachten en valkuilen, maar ook in dat van anderen. Dat is heel waardevol, want daardoor zijn mensen beter in staat anderen te benaderen zoals ze zelf benaderd willen worden.

Door DISC-profielen in te zetten krijgen deelnemers een goed beeld van zichzelf, leren ze de stijl van een ander te herkennen en daar op een effectieve manier op in te spelen. Ze weten zich in de ander te verplaatsen en dat komt de relatie ten goede: de onderlinge verhouding en communicatie verbetert enorm. En dat kost ook nog eens minder frustratie en negatieve energie.

Programma:

  • Uitleg van de vier verschillende communicatiestijlen + kenmerken
  • Ontdekken van je eigen stijl en het effect hiervan op anderen
  • Effectief communiceren met personen die een andere stijl hanteren
  • Praktijksituaties oefenen
  • Persoonlijk DISC profielanalyse rapport

Werkwijze

Tijdens deze interactieve training wordt gewerkt met cases uit de praktijk van het team. Naast theoretische uitleg van de basis wordt er veel geoefend met nieuwe inzichten en vaardigheden. Deze training is alleen te volgen voor bestaande teams.

Resultaat

Na de training weten de leden uit het team wat hun eigen voorkeursstijl is en welke effecten deze stijl kan hebben op anderen. Daarnaast hebben ze geleerd om hun communicatie en gedrag aan te passen naar de stijl van een ander, zodat de onderlinge communciatie beter wordt.

Deze training leent zich ook prima voor incompany. De training wordt dan geheel op de specifieke wensen afgesteld.

Benieuwd wat Nr. A trainingen voor jouw organisatie kan betekenen?
Alle trainingen zijn maatwerk, specifiek ontworpen naar de behoefte van de klant.
Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.