DISC training

Inzicht krijgen in gedrags- en communicatiestijlen

Het DISC-model is een veelgebruikte en eenvoudig te begrijpen methode die diepgaand inzicht biedt in menselijk gedrag. Het verschaft niet alleen inzicht in het eigen gedrag, sterke punten en zwakke punten, maar ook in dat van anderen. Dit inzicht is van onschatbare waarde omdat het mensen in staat stelt anderen te benaderen op een manier die aansluit bij hun eigen voorkeuren.

Met behulp van DISC-profielen krijgen deelnemers niet alleen een helder beeld van zichzelf, maar leren ze ook de gedragsstijl van anderen te herkennen en effectief mee om te gaan. Ze ontwikkelen de capaciteit om zich in anderen te verplaatsen, wat de kwaliteit van relaties en communicatie aanzienlijk verbetert. Dit leidt tot minder frustratie en negatieve energie, wat de algehele effectiviteit bevordert.

Programma:

  • Uitleg van de vier verschillende communicatiestijlen + kenmerken
  • Ontdekken van je eigen stijl en het effect hiervan op anderen
  • Effectief communiceren met personen die een andere stijl hanteren
  • Praktijksituaties oefenen
  • Persoonlijk DISC profielanalyse rapport

Werkwijze

In deze interactieve training wordt intensief gewerkt met praktijkcases die afkomstig zijn uit het team zelf. Naast de theoretische basis wordt er veel nadruk gelegd op de praktische toepassing van nieuwe inzichten en vaardigheden. Houd er rekening mee dat deze training uitsluitend beschikbaar is voor bestaande teams.

Resultaat

Na afloop van deze training zijn de teamleden bekend met hun eigen voorkeursstijl en begrijpen ze hoe deze stijl van invloed kan zijn op anderen. Bovendien hebben ze geleerd hoe ze hun communicatie en gedrag kunnen aanpassen aan de stijl van anderen, waardoor de onderlinge communicatie aanzienlijk verbetert.

Deze training is alleen beschikbaar als incompany-training en zal volledig worden aangepast aan de specifieke behoeften en wensen van jouw organisatie.

Anderen over deze training:

Sannah van der Heijden, Sales MuZIEum Nijmegen

“Inspirerende DISC training!”

Dennis is een ontzettend bevlogen trainer die vanaf het eerste moment de hele groep weet te betrekken, middels een goed voorbereide en interactieve training. Als collega’s hebben wij inzicht gekregen in onze eigen profielen en hoe we onze onderlinge communicatie hierop kunnen toepassen. Deze DISC training inspireert en blijft bij; een echter aanrader!

Benieuwd wat Nr. A trainingen voor jouw organisatie kan betekenen?
Alle trainingen zijn maatwerk, specifiek ontworpen naar de behoefte van de klant.
Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.