Teamontwikkeling

Excelleren door vertrouwen en openheid

De kracht van een samengesteld team is dat het meer kan bereiken dan de individuen los van elkaar. Helaas werkt deze stelling niet voor elk team en is de samenwerking binnen sommige teams soms moeizaam.

Veel voorkomende oorzaken hiervan zijn het gebrek aan vertrouwen en wederzijds begrip. Ook kunnen individuele belangen conflicteren met het gemeenschappelijke belang van het team.

Tijdens de training Teamontwikkeling gaan we onder meer in op de vijf frustraties van teamwork en wordt er gewerkt aan open communicatie en het geven van feedback. 

Programma:

  • Het verschil tussen perceptie en de werkelijkheid
  • Het creëren en behouden van vertrouwen in elkaar

  • Verschillende communicatiestijlen en het effect hiervan
  • Ontdekken van kwaliteiten, competenties en valkuilen
  • Feedback geven en ontvangen
  • Omgaan met en oplossen van conflicten

Werkwijze

Tijdens deze interactieve training werken we met cases uit de praktijk van het team. Naast theoretische uitleg van de basis wordt er veel geoefend met nieuwe inzichten en vaardigheden. Deze training is alleen te volgen voor bestaande teams. De training wordt afgesloten met een concreet en inspirerend actieplan.

Resultaat

Na de training weten de leden uit het team waar de knelpunten liggen en hebben ze hier gezamenlijk een oplossing voor bedacht. De teamleden zijn in staat om elkaar naar betere prestaties te begeleiden en weten op welke wijze ze optimaal gebruik kunnen maken van elkaars competenties en kwaliteiten.

Deze training leent zich ook prima voor incompany. De training wordt dan geheel op de specifieke wensen afgesteld.

Anderen over deze training:

Denise Liem-Kon-Tja

Denise Liem-Kon-Tja, International Officer Inholland University of Applied Sciences

“Waardevolle teamwork training!”

Dennis is een enthousiaste trainer en richt zich op het groepsbelang waarbij hij samen met anderen een bijdrage levert aan het gemeenschappelijke resultaat. Daarnaast is Dennis ook alert op de behoeften en gevoelens van anderen en heeft hij het vermogen om daarop sensitief en effectief te reageren. Als team hebben wij vooraf de training een digitaal DISC assessment gedaan waarbij ieder teamlid een uitgebreide rapportage kreeg van zijn eigen profiel. Tijdens de training hebben wij kennis gemaakt met de DISC methode en de vijf frustraties van teamwork. Door inzicht in elkaars gedragsstijl hebben wij onderling meer begrip en waardering voor elkaar gekregen en is onze samenwerking verbeterd. We hebben afspraken gemaakt en weten wat onze aandachtspunten zijn. Ik zou elk team aanraden om deze training te volgen als je effectiever wilt samenwerken. Een goed gesprek met wederzijds begrip en vertrouwen is de basis van een goed functionerend team.

Benieuwd wat Nr. A trainingen voor jouw organisatie kan betekenen?
Alle trainingen zijn maatwerk, specifiek ontworpen naar de behoefte van de klant.
Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.