Nederlandse Taal
(NT2) voor expats

Nederlands communiceren op de werkvloer

Vanwege de schaarste van hoogopleidingde professionals in diverse vakgebieden nemen veel organisaties expats in dienst om invulling te kunnen geven aan de projecten bij hun klanten.

Deze medewerkers (expats) die de Nederlandse taal nog niet (voldoende) beheersen kunnen echter niet communiceren als de klant niet wil overschakelen naar het Engels. Toch is er vaak behoefte om deze medewerkers mee te kunnen laten draaien in een Nederlandstalige werkomgeving. Daarbij is het belangrijk dat ze Nederlands kunnen praten met klanten en mee kunnen doen in de dagelijkse stand-up meetings. Ook is het belangrijk dat deze medewerkers Nederlands kunnen lezen, zoals bijvoorbeeld de ‘user stories’.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden en voor het verhogen van de kansen om de expats in te zetten op projecten bij opdrachtgevers, bestaat vaak de behoefte voor een cursus Nederlands (als tweede taal).

Programma:

Het programma van een taalcursus is per definitie maatwerk. Tijdens het programma wordt er vaak meerdere keren per week een les verzorgd en krijgen de cursisten huiswerkopdrachten. Het ‘eigen maken’ van een taal betekent namelijk veelvuldig oefenen in de praktijk. 

Naast de inhoudelijke taallessen (vanaf niveau A1) bieden we vanaf taalniveau B1 ook lessen aan waarin de cursisten gaan oefenen met praktijksituaties, zoals bijvoorbeeld een intakegesprek, een stand-up meeting en een requirementsanalyse. 

Unieke werkwijze

Ons taaltraject wordt anders aangeboden dan de cursussen bij andere opleiders. Dit komt door de unieke combinatie van taallessen en het verbeteren van de soft skills in een werkomgeving, waardoor de cursisten naast de nodige basiskennis van de Nederlandse taal ook oefenen met onder meer gesprekken op de werkvloer, onzekerheid en mogelijke beperkende gedachten.

Elk traject wordt gestart met een intakegesprek met de deelnemers. Op basis van dit gesprek wordt het huidige taalniveau van het Nederlands bepaald en een programma opgesteld om de deelnemers naar het gewenste taalniveau te begeleiden.

 

Resultaat

Na de taalcursus kunnen de cursisten zichzelf goed verstaanbaar maken in het Nederlands en zijn ze in staat om zowel privé als zakelijk gesprekken te voeren. 

Deze taalcursis wordt als een incompany traject aangeboden en geheel op de specifieke wensen van de opdrachtgever afgesteld. 

Anderen over dit programma:

Ellen Douma

Ellen Douma, HR & Office Manager Novadoc ECM B.V.

“Enthousiast over deze combi!”

Novadoc is enthousiast over de taaltraining voor onze anderstalige ict-consultants. Nr A trainingen heeft een intensief online lesprogramma ontwikkeld, waarbij in een kleine groep maatwerk wordt geboden aan elke deelnemer. Hierin biedt de taaltrainer ongelofelijk veel meerwaarde. En fase 2 biedt onder andere spreektraining met cases uit de werksituatie aan ..… Wij zijn heel enthousiast over deze combi!

Benieuwd wat Nr. A trainingen voor jouw organisatie kan betekenen?
Alle trainingen zijn maatwerk, specifiek ontworpen naar de behoefte van de klant.
Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.