Win-win
onderhandelen

Tegenover of met elkaar?

In het dagelijks leven zijn we continu aan het onderhandelen, zonder dat we dit daadwerkelijk zo noemen. Voorbeelden hiervan zijn: “Wat zullen we eten vanavond?” of “Naar welke bestemming willen we dit jaar op vakantie?”. In veel van deze gevallen volgt er een oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Een win-win situatie dus.

In het zakelijke leven zou onderhandelen met een win-win uitkomst ook vanzelfsprekend moeten zijn, maar toch is dit niet vaak het geval. Partijen nemen een standpunt in en zijn tijdens de onderhandeling druk bezig dit standpunt te verdedigen. Praten voert de boventoon en luisteren staat op de achtergrond.

Tijdens deze eendaagse training Win-win onderhandelen leer je de principes van de Harvard Methode en ga je op zoek naar de belangen achter de standpunten.

Programma:

  • Gelijkwaardig onderhandelen
  • Omgaan en doorbreken van machtsverhoudingen
  • Model van conflicthantering

 

  • 4 basis principes van de Harvard Methode
  • BOZO (Beste Oplossing Zonder Overeenkomst)
  • Inventariseren van belangen
  • Oefenen met een trainingsacteur

Werkwijze

Tijdens deze interactieve training wordt theorie afgewisseld met oefeningen uit de praktijk. Hierdoor krijg je snel inzicht in jouw manier van handelen en kan er intensief geoefend worden met het ontwikkelen van onderhandelings-vaardigheden. De training wordt afgesloten met een concreet en inspirerend actieplan.

Resultaat

Na de training ben je in staat om meer win-win situaties te creëren en merk je dat je veel meer plezier ervaart met onderhandelen!

Deze training leent zich ook prima voor incompany. De training wordt dan geheel op de specifieke wensen afgesteld.

Benieuwd wat Nr. A trainingen voor jouw organisatie kan betekenen?
Alle trainingen zijn maatwerk, specifiek ontworpen naar de behoefte van de klant.
Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.