Digital selling

Creëren van vertrouwen

 

Het winnen en opbouwen van vertrouwen is enorm belangrijk voor B2B verkoopteams. Een groot deel van het besluit voor het vergeven van opdrachten is namelijk gebaseerd op gunning en de ‘klik’ tussen opdrachtgever en leverancier.

Salesteams willen daarom het liefst zo snel en zoveel mogelijk fysieke afspraken met prospects en klanten om de persoonlijke band te kunnen opbouwen. Dit is echter niet altijd realistisch, zeker niet in deze periode van het ‘nieuwe normaal’ als gevolg van de corona-maatregelen.

Het beste alternatief voor verkopers is dan video selling. Het is namelijk persoonlijk, authentiek en verrassend.

Gebruik maken van video

Het maken van een persoonlijke video-boodschap voor jouw klant of prospect is wellicht voor veel sales professionals even wennen. Je zult een zogenaamde drempel over moeten stappen en in het begin waarschijnlijk veel moeten oefenen, maar het levert je ook veel op!

Met het gebruik van video in jouw verkoopproces ben je:

  • Verrassend, want er zijn nog niet veel sales professionals die dit doen.
  • Effectief, want de conversieratio van video is vele malen hoger dan e-mail en ‘cold calls’
  • Authentiek, waardoor er sneller een vertrouwensband ontstaat.

Partnership

Nr. A trainingen heeft een samenwerking met TheNextSales om ‘Videofy het verkoopproces’ mogelijk te maken. TheNextSales is gespecialiseerd in het gebruik van video voor sales professionals en biedt een platform en een online basistraining. Nr. A trainingen is de partner op het gebied van coaching als onderdeel van de online basistraining en biedt daarnaast commerciele trainingen aan om de extra benodigde vaardigheden te verbeteren.

Benieuwd wat Nr. A trainingen nog meer voor jou of jouw organisatie kan betekenen?
Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.